Pudră de unghii vs Polygel - Pro și Contra

Unghiile lungi, frumoase și perfect modelate sunt foarte căutate, dar care este cea mai bună modalitate de a obține aspectul dorit: polygel sau pudra de unghii?

Astăzi vom compara aceste două metode diferite de manichiură care au devenit populare și vom discuta despre diferențele dintre ele pentru a te ajuta să iei o decizie în privința metodei cu care să rămâi!

Pentru o soluție de manichiură de lungă durată, multe persoane se orientează fie către polygel, fie manichiura cu pudră (dip powder). Există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre aceste tipuri de manichiură. Ambele tehnici pot oferi unghii frumoase și reprezintă o alternativă excelentă pentru cei care doresc să își facă singuri manichiura, dar nu au experiență. Care este diferența dintre polygel și pudra pentru unghii?

Ce sunt unghiile cu polygel?
Polygel este o combinație între gelul dur și acrilic, este foarte rezistent și ușor de utilizat acasă. Polygel poate fi aplicat ca o suprapunere pe unghiile naturale sau ca o extensie a unghiilor. Se polimerizează sub lumină UV, însă este mult mai ușor decât unghiile cu gel și cele acrilice. Formula oferă unghii puternice, flexibile și ușoare, la fel de rezistente ca și unghiile acrilice, dar este mult mai puțin dur cu unghiile naturale.

Dacă nu ai avut niciodată extensii de unghii deloc, experiența de a avea unghii mai lungi poate fi puțin ciudată la început, dar dacă îți plac unghiile mai lungi sau dacă ai dificultăți în a te abține să îți rozi unghiile, atunci polygelul merită cu siguranță să fie luat în considerare.

Cât rezistă unghiile cu polygel?
Dacă este aplicat corect, polygelul, în general, rezistă până la 4 săptămâni.

Cum se îndepărtează polygelul de pe unghii?
Există mai multe modalități prin care poți îndepărta polygelul de pe unghii. Procesul de îndepărtare al unghiilor cu polygel necesită ceva timp, deoarece acestea trebuie înmuiate în acetona și apoi îndepărtate cu o pilă. Pe lângă faptul că acetona poate usca și fragiliza unghiile, procesul de pilire poate slăbi structura unghiilor. Acesta este un aspect de luat în considerare atunci când te gândești să optezi pentru unghiile cu polygel.

Cât de mult rezistă?
Majoritatea oamenilor își schimbă polygelul la fiecare trei sau patru săptămâni și permit gelului să se desprindă natural în loc să îl ciobească.

Ce este manichiura cu pudră?
Unghiile cu pudră sunt incredibil de ușor de aplicat și rezistă mult mai mult decât manichiurile obișnuite - până la patru săptămâni. Unghiile cu pudră sunt la fel de rezistente ca și unghiile acrilice și cele din polygel. Spre deosebire de polygel, utilizarea pudrei pentru unghii nu necesită multă experiență și vei obține rezultate de calitate de salon din confortul casei tale. Nu există niciun miros și este complet lipsit de substanțe chimice. Unghiile cu pudră nu necesită lumină UV/LED și de obicei sunt un proces mult mai rapid de aplicare.

Cum se îndepărtează unghiile cu pudră?
Îndepărtarea unei manichiuri cu pudră nu este deloc dificilă. Tot ce trebuie să faci este să mătuiești stratul de top coat și apoi să înmoi câteva bucăți de vată în acetonă și să le înfășori în jurul vârfurilor degetelor. După aceea, înfășoară vata în bucăți de folie de aluminiu și în câteva minute pudra de unghii va fi îndepărtată.

Cât de mult rezistă unghiile cu pudră?
O manichiură cu pudră de calitate bună va rezista în medie între trei și patru săptămâni.


Lasă un comentariu

Comentariile necesită aprobare înainte de a fi publicate

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.