Pudră de unghii Vs. Polygel: Care este mai potrivit pentru tine?

Dip Powders vs. Gel Polish

Pentru mult timp, femeile au avut doar lacul de unghii lichid ca opțiune pentru a-și împodobi unghiile. Și, în timp ce lacul de unghii s-a dezvoltat în mod cert de-a lungul anilor, formula sa de bază - un polimer în general realizat din nitroceluloză dizolvată într-un solvent organic volatil - a rămas relativ neschimbată. În prezent, ne putem bucura de o varietate tot mai mare de culori și efecte, toate oferind mai multe opțiuni pentru împodobirea unghiilor.

Deși lacul de unghii a rămas în esență același, încă ne confruntăm cu o finisare zgâriată și crăpată, uneori chiar din cauza unor activități simple, cum ar fi să scoatem cheile din geantă! Și e greu să ne păstrăm unghiile intacte pe tot parcursul săptămânii. Din fericire, acum avem alte opțiuni pentru manichiură, mai rezistente: pudra de unghii și gelul de unghii.

Glam Powder

 

O nouă metodă inovativă.

Atât gelul de unghii cât și pudra au fost dezvoltate în jurul anilor '80. De asemenea, ambele tehnici noi de manichiură oferă același aspect ca și lacurile tradiționale. Diferența dintre aceste două opțiuni de manichiură și lacurile de unghii tradiționale constă în durabilitate.

Chiar și dacă ești atentă, lacul de unghii tradițional rezistă maxim zece zile. După cum am menționat anterior, chiar și activități simple, cum ar fi căutatul în geantă, pot deteriora lacul de unghii. În schimb, pudra de unghii și gelurile pot rezista până la 3 sau 4 săptămâni fără a se deteriora semnificativ. Având în vedere acest aspect, gelurile și pudra au diferențe cheie între ele, de care ar trebui să fii conștientă.

Pudră vs. Gel.

Gelurile au aspectul și senzația cea mai apropiată de lacul de unghii tradițional. În primul rând, gelurile sunt sub formă lichidă. De asemenea, gelurile se aplică asemănător lacului de unghii obișnuit. Însă, spre deosebire de lacurile tradiționale, gelurile trebuie "uscate" sub o sursă de lumină (care poate fi UV sau LED) pentru a se întări. Ce înseamnă acest lucru este că ai puțin mai mult timp pentru a obține aspectul dorit, deoarece finish-ul nu se va întări înainte să termini.

Ironic, această proprietate de a nu se întări este probabil cel mai mare dezavantaj al său, deoarece lacul poate să fie smuls sau chiar să picure de pe unghii. De asemenea, va trebui să investești într-o lumină de întărire adecvată dacă vrei să-ți faci singură unghiile acasă. De aceea, este mai practic să apelezi la un profesionist pentru a-ți face unghii cu gel.

Pudrele pentru unghii sunt radical diferite atât de geluri, cât și de lacurile obișnuite. Spre deosebire de acestea două, pudrele pentru unghii își obțin culoarea din pulberi care sunt „activate” chimic folosind un activator lichid care vine de obicei în kit. Pudrele sunt aplicate în straturi după aplicarea unui lichid de bază, în loc să fie aplicate o singură dată. Deși acest lucru durează mai mult decât simpla aplicare a unui strat de finish, de fapt, poți controla mai bine aspectul final al unghiilor tale. Această aplicare în straturi permite pudrelor să fie mai durabile decât gelurile.

Această aplicare în straturi este și cel mai mare dezavantaj al pudrelor pentru unghii; această tehnică este pur și simplu mai consumatoare de timp și de muncă în comparație cu gelurile și lacurile obișnuite. Un alt dezavantaj este costul. Să-ți faci unghiile cu pudră de către un profesionist te poate costa aproximativ 150 de RON sau mai mult, ceea ce este mai scump decât atât gelurile, cât și lacurile obișnuite. Dacă vrei să încerci acasă și să cumperi un kit de pudră pentru unghii, acest lucru te poate costa aproape o sută de dolari.

Da, este adevărat că o manichiură cu pudră pentru unghii necesită mai multă muncă decât manichiura obișnuită sau chiar cea cu gel. Cu toate acestea, odată ce te obișnuiești cu procesul, vei descoperi curând că aplicarea nu este atât de complicată. Poți chiar să găsești modalități de a combina diferite culori de pudră pentru a crea un aspect propriu. În ceea ce privește prețul, există pe piață mai multe kituri accesibile și de înaltă calitate, cum ar fi kitul de încercare cu pudră oferit de Rossi Nails.

Părerea finală.

Pudrele pentru unghii și lacurile de gel sunt ambele mult superioare lacului de unghii tradițional în ceea ce privește durabilitatea. Alegerea între ele depinde de nevoile tale. Dacă preferi să îți faci unghiile la salon, atunci o manichiură cu gel este probabil alegerea potrivită pentru tine. Dacă ai o mentalitate DIY și vrei să preiei controlul asupra îngrijirii unghiilor, atunci nu poți greși cu pudrele pentru unghii. În plus, avantajul ușor în durabilitate al pudrelor pentru unghii față de geluri face din aceste produse de îngrijire a unghiilor o investiție în frumusețe sensibilă.

SNS Powder


Lasă un comentariu

Comentariile necesită aprobare înainte de a fi publicate

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.