Cum să creezi manichiura perfectă acasă

how-to-create-a-perfect-manicure-at-home-rossi-nails-blog-post-2

Există mai multe motive pentru a-ți face singură o manichiură acasă. S-ar putea să nu ai timp să mergi la salon sau la manichiuristă sau pur și simplu să fie un efort financiar prea mare. Sau poate ai avut o experiență neplăcută în același salon și pur și simplu nu vrei să treci prin bătaia de cap de a găsi un loc nou pentru a-ți face unghiile.

Oricare ar fi, alegerea de a-ți face singură o manichiură măcar o dată este ceva ce ar trebui să încerci. Desigur, este complet de înțeles dacă te simți puțin nervoasă când îți faci singură o manichiură acasă. Acest lucru poate fi în special adevărat dacă încerci o tehnică nouă de manichiură, cum ar fi pudra de unghii sau oja semipermanentă.

Și pentru asta suntem aici! În acest articol, ne vom strădui să-ți oferim câteva sfaturi pentru a te ajuta să te asiguri că primele tale tratamente pentru unghii acasă - și sperăm că și cele care urmează - decurg fără probleme. Atenție, acest articol va acoperi pregătirea generală necesară pentru a face o manichiură acasă și nu neapărat cum să efectuezi o tehnică specifică (precum cele menționate anterior, unghii cu pudră sau ojă semipermanentă).

Organizarea

Înainte de orice altceva, primul lucru este să te organizezi. Găsește un loc confortabil în casa ta și așază tot ce ai nevoie în fața ta sau măcar la îndemână. Sau, cel puțin, asigură-te că totul este la îndemână. Când încerci să faci ceva singură, nu există nimic mai iritant decât să ai nevoie de un instrument și să trebuiască să te ridici să-l cauți.

S-ar putea să vrei să pui o cârpă de bumbac sau un șervețel mare de hârtie pe zona unde vei lucra pentru a minimaliza mizeria. Nu vrei să murdărești masa de bucătărie cu manichiura aleasă (pentru că, să recunoaștem: din toate locurile din casa ta, puține sunt mai bune decât masa de bucătărie pentru asta!)

Pe lângă pregătirea spațiului de lucru, vei avea nevoie și de următoarele:

  • Solvent pentru ojă (dacă ai deja ojă pe unghii, desigur).
  • Un clește pentru unghii.
  • Câteva pile pentru unghii cu granulații diferite.
  • Perie pentru unghii.
  • Dischete demachiante.
  • Un instrument pentru cuticule.
  • Un bol adânc cu apă caldă și săpun.
  • Cremă pentru cuticule.
  • Cremă de mâini.
  • Burete.

Ai pregătit toate aceste lucruri, plus o cârpă de bumbac în plus pentru a-ți usca mâinile. Odată ce ești pregătită, este timpul să începi!

1. Îndepărtează manichiura veche. Acest pas pare evident, dar merită să fie repetat. Pur și simplu, nu poți aplica o manichiură proaspătă dacă cea veche încă este pe unghii! Asigură-te că înlături fiecare urmă a vechii manichiuri. Dacă ai o manichiură cu pudră de unghii, felicitări! Sunt niște unghii glamour acolo! Dar să revenim la subiect... poți întotdeauna să consulți un articol anterior despre cum să o îndepărtezi.

2. Taie (dacă este necesar), pilește și lustruiește. Următorul pas este să dai unghiilor forma dorită. Taie-ți unghiile cu un clește, dacă simți că sunt prea lungi, și dă-le forma dorită cu o pilă pentru unghii. Asigură-te că folosești pilirea într-o singură direcție, într-un singur flux continuu. Pilitul înainte și înapoi poate duce la zimțuirea unghiilor în timp. În ceea ce privește forma propriu-zisă a unghiilor, poți opta pentru rotund, pătrat sau ascuțit; este într-adevăr la alegerea ta. După ce termini, șterge ușor unghiile deasupra și pe laturi pentru a le da un aspect mat. Acest lucru va face ca manichiura să adere mult mai bine la unghii. Amintește-ți: nu exagera cu lustruirea; nu vrei să subțiezi prea mult unghiile! Cam 5 până la 6 mișcări pe fiecare unghie sunt suficiente.

how-to-create-a-perfect-manicure-at-home-rossi-nails-blog-post-3

3. Înmuierea mâinilor. Odată ce ești mulțumită de forma unghiilor, treci acum la cea mai relaxantă parte a procesului - înmuierea! Ia bolul cu apă călduță și săpun și înmoaie-ți mâinile pentru aproximativ 3 minute. Scopul este să înmoi cuticulele pentru pregătirea următorului pas (la care vom ajunge în curând). Câteva lucruri de reținut: asigură-te că folosești un bol suficient de mare pentru a-ți înmuia mâinile. De asemenea, folosește un săpun lichid delicat sau spumă pentru bebeluși.

4. Lucrează la cuticulele tale. Cu mâinile - și implicit cu cuticulele tale - bine înmuiate, este timpul să lucrezi la cuticulele tale. Ia puțină cremă pentru cuticule și masează în cuticule. Apoi, folosește un instrument special pentru cuticule și împinge-le ușor înapoi. Nu este încă clar dacă ar trebui sau nu să tai cuticulele. Cu toate acestea, noi preferăm să le împingem înapoi, în loc să le tăiem.

 

how-to-create-a-perfect-manicure-at-home-rossi-nails-blog-post-4

Un exemplu de unealtă pentru cuticule. Vezi cum capătul plat poate fi folosit ca o linguriță.

5. Exfoliază și spală. Ajungând în etapa finală, acum exfoliezi! Folosind buretele de duș, săpun delicat și apă călduță, îți speli și freci mâinile până la antebrațe pentru a elimina celulele moarte de piele. Cu periuța pentru unghii, cureți și sub unghii. De asemenea, poți folosi și un scrub exfoliant, dacă ai. După ce termini de frecat, clătește, usucă bine și gata!

Gata de manichiură!

Acum unghiile tale sunt pregătite pentru tratamentul tău preferat de manichiură! Nu doar mâinile și unghiile tale sunt revitalize, dar și manichiura ta preferată va arăta cu siguranță mult mai bine. Înainte de a începe, probabil că este mai bine să-ți cureți spațiul de lucru astfel încât să nu fie prea aglomerat când începi să aplici oja. Și nu uita să te distrezi!

Lasă un comentariu

Comentariile necesită aprobare înainte de a fi publicate

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.