Cum să ai unghii frumoase și sănătoase

Ești pasionată să creezi manichiuri superbe, dar în același timp vrei să-ți menții unghiile sănătoase? Din fericire, nu este o alegere imposibilă. Poți folosi extensii pentru unghii și să creezi manichiurile care îți plac și totuși să ai unghii sănătoase. Trebuie doar să folosești produse de calitate, să îți întreții manichiura corespunzător și să permiți periodic patului unghial să se odihnească. Observă primele semne de unghii afectate și ajustează-ți rutina de îngrijire a unghiilor în consecință. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți menții unghiile sănătoase și frumoase.

How to get beautiful and healthy nails

Care sunt simptomele unghiilor deteriorate?
Este ușor să observi semnele unghiilor deteriorate și bolnave:

  • Rupere și sensibilitate;
  • Decolorare și pete întunecate; Amintește-ți că unghiile roz sunt unghiile sănătoase.
  • Exfoliere;
  • Umflare și sângerare;
  • Durere.

Cum să obții unghii sănătoase?
Pentru a avea unghii sănătoase, echilibrul între îngrijirea corespunzătoare și pregătirea manichiurilor este cheia. Ești nerăbdătoare să încerci cele mai recente trenduri în manichiură, dar îți faci griji că unghiile tale par obosite sau nesănătoase? Asigură-te că ai o rutină corespunzătoare de îngrijire a unghiilor și informează-te despre produsele pe care alegi să le folosești pentru unghiile tale.

Menține o igienă bună
Îngrijirea de bază a unghiilor necesită o bună igienă. Unghiile trebuie să fie tăiate și aranjate periodic. Pentru a evita ruperea și despicarea lor, ar trebui să le șlefuiești ușor de fiecare dată când le tai. De asemenea, ca parte a îngrijirii de bază a unghiilor, recomandăm aplicarea unui întăritor de unghii pentru a le consolida. Hidratarea este esențială pentru unghiile și mâinile sănătoase. Nu uita să îți hidratezi mâinile, lucru care va ajuta și unghiile tale. De asemenea, poți menține hidratarea unghiilor aplicând constant ulei de cuticule.

Lucruri care îți distrug unghiile
Există câteva obiceiuri nesănătoase pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să ai unghii sănătoase. Mulți dintre noi cedăm tentației de a ne roade unghiile. Încearcă să te abții, oprește-te din a-ți mușca unghiile și nu te juca cu cuticulele chiar și atunci când încep să se ridice.
Evită produsele pentru unghii care conțin substanțe chimice dure și toxice. Încearcă să nu tai cuticulele; ele sunt un strat de protecție pentru unghii. Atunci când îți îndepărtezi manichiură, folosește o substanță fără acetonă.
Când mergi la salon sau la manichiuristă, asigură-te că respectă standardele de igienă. Instrumentele de manichiură trebuie sterilizate, iar tehnicianul tău de unghii ar trebui să aibă licență.
Când faci pedichiura, verifică în prealabil dacă băile pentru picioare sunt sterilizate după fiecare client. Poți îmbunătăți șansele de a avea unghii sănătoase și prin dietă.
O dietă sănătoasă ajută întregul corp, inclusiv unghiile. Păstrarea unei hidratări adecvate contribuie, de asemenea, la obținerea unghiilor sănătoase. Există și anumite suplimente de calciu și proteine care pot ajuta în cazul unghiilor deteriorate. Cu toate acestea, ar trebui să discuți cu medicul tău sau cu dermatologul înainte de a lua orice pastile.

Sunt sănătoase produsele de unghii?
Răspunsul simplu este: pot fi. Depinde de calitatea substanțelor chimice care intră în componența lor. Toți vrem să ne afișăm pe Instagram manichiurile perfecte. Dar aplicarea acestora pune în pericol sănătatea unghiilor? Nu neapărat. Din nou, trebuie să facem cercetări și să ne informăm despre ce conțin ojele și alte produse pe care le aplicăm pe unghii.

Dacă doriți unghii sănătoase din acril, urmați sfaturile date mai sus pentru rutina dvs. de îngrijire a unghiilor și alegeți produse de calitate. Puteți face în continuare unghii French, unghii alungite sau unghii stiletto și să vă mențineți sănătatea unghiilor. Doar amintiți-vă să lăsați unghiile naturale să respire din când în când și să aveți grijă de ele. Sănătatea și frumusețea merg mână în mână și există mii de imagini pe Instagram cu manichiuri perfecte pentru a demonstra acest lucru.


Lasă un comentariu

Comentariile necesită aprobare înainte de a fi publicate

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.